ULRIKA NILSSON

Jag tillhör Erasmusgenerationen som har fått möjlighet att studera och jobba i Europa. Bloggen tar sin utgångspunkt i min akademiska utbildning och min hitintills samlade yrkeserfarenhet. Min resa i Europa har vidgat mina vyer och bidragit till att forma mig till den person som jag är idag. Jag är partipolitiskt obunden och verksam som policy och projektutvecklare inom ramen för ThinkDo som startades av mig 2008.

Jag bloggar som samhällsengagerad svensk och europeisk medborgare med utgångspunkt i demokratiska normer och värderingar. Viktiga frågor för mig är i stort sett alla frågor som har med samhällsutveckling och samhällsförbättring att göra. Bland andra mänskliga rättigheter, jämställdhet, mångfald, aktivt medborgarskap, kultur, miljö, klimat, barnomsorg, skola, utbildning, hälsa, sjukvård, arbetsmarknad, internationella relationer och såklart det Europeiska projektets demokratiska utveckling.

Jag är utbildad statsvetare i Storbritannien och i Frankrike med särskild inriktning på EU, idéhistoria och demokratiutveckling. Jag har varit au-pair i Marseille, EU-praktikant hos den Europeiska Ekonomiska och Sociala Kommittén i Bryssel och jobbat hos University College London i Bloomsbury kvarteren i London innan jag återvände till Sverige i början av 2000-talet. På hemmaplan har jag jobbat hos Eskilstuna Konstmuseum, Stiftelsen Framtidens kultur, TILLT, British Council Sweden, Kommunförbundet Örebro Län och Sveriges Kvinnolobby.

Besök gärna LinkedIn för mer information om min bakgrund.

   ulrikaINFO

namn
Ulrika Maria Nilsson

född
2 september, 1971

familj
Sambo, dotter, hund

bosatt
I radhus ritat av Ralph Erskine i Ekerö kommun, Stockholms län. Bästa kombon av svenskt och engelskt folkhem!

hemort
Jag är född i Tidaholm och uppvuxen på Hälsingsgården utanför Falköping på gränsen mellan Torbjörntorp och Gudhem i Västra Götaland.

intressen
En himla massa olika saker! Att vara med familjen och umgås med släkt och vänner såklart. Att medverka till samhällsutveckling. Konsument av kultur i alla dess former. Livslångt lärande i allmänhet. Promenader och utflykter. Träning och balans i livet. Hemlagad ekologisk mat och DIY i lagom dos. Pyssla, sticka och virka. Att resa och upptäcka nya miljöer och kulturer. Läsa och skriva.