NU SPURTAR FEDERLEY!

Med knappt två dagar kvar till EU-valet den 25 maj är pulsen hög I Fredrick Federley’s valkampanj. Från låga siffror för centerpartiet I olika opinionsmätningar ser det ljusare ut. I den senaste mätningen av Novus beräknas partiet få 5 procent av rösterna. I valet 2009 fick piratpartiet 7, 1 procent och det räckte till två mandat. 

FFUN
Jag är bekant med Fredrick sedan tidigare och har med stort intresse följt hans kampanj på nätet och I media sedan starten förra hösten. Han har gjort ett enormt arbete som omfattat besök i över 90 kommuner, studiecirklar och öppna kampanjverkstäder. Med politiker som Federley blir demokratin levande och trovärdig. Som tredje namn på centerpartiets lista behöver han kryssas in I EU och jag tror han kommer att lyckas. Igår besökte jag Fredrick i valstugan på Sergels torg för att heja på och byta några ord i slutspurten.

Fredrick Federley har alla egenskaper som behövs för att verka I Europaparlamentet. Han är utbildad statsvetare och har varit politiskt engagerad i hur manga år som helst. Från att ha varit ordförande för centerpartiets ungdomsförbund kom han 2006 in i riksdagen. I riksdagen har han varit centerpartiets representant i EU-nämnden de senaste åtta åren och bland annat deltagit i OSSE-samarbetet. Han är kunnig om Europafrågor från ett lokalt och nationellt perspektiv, särskilt kunnig om migration, säkerhetspolitiska frågor och internet. Under sitt engagemang som politiker har han skapat ett Europeiskt nätverk med värdefulla kontakter. Han är en idépolitiker som törs och vågar stå upp för sina värderingar och människors lika värde och handla därtill. Han är en också en omtyckt politiker med goda relationer över partigränser och han är en begåvad och välformulerad debattör på svenska och engelska. Tror han har grunderna i fler språk men minns inte vilka. Att kunna flera europeiska språk i tal och skrift är såklart meriterande när man kandiderar till Europaparlamentet.

Fredrick Federleys personvalskampanj tar sin utgångspunkt I centerpartiets gemensamma valplattform för EU-valet 2014.

Centerpartiet arbetar för att:

  • EU blir smalare men vassare.
  • EU blir grönare.
  • Samarbetet underlättar för jobb och tillväxt I hela Europa.
  • EU är öppet och solidariskt.
  • Euron inte ska införas som valuta I Sverige.

Federley värnar om

  • Ökad rörlighet
  • Stärkt Integritet
  • Bättre djurskydd

Att rösta I EU-valet är inte samma sak som att rösta I de nationella valen. Det kan för väljaren handla om en kompromiss mellan ideologisk övertygelse, enstaka intressefrågor och personliga egenskaper. Centerpartiet har en I grunden positiv syn på EU med vissa pragmatiska reservationer. Byråkratin får inte växa och Euron ska inte införas som valuta I Sverige.  Jag vill ha mer Europa, en gemensam kulturpolitik och ha kvar jämställdhetsinstitutet! Jag tycker det är en dålig idé att banta en redan bantad byråkrati. Det är en myt att EU är en byråkratisk koloss, sanningen är den att EU: s administration I jämförelse med en nationalstat är mycket slimmad.

För mig är Fredrick Federley bredare än sitt parti. Även om jag inte delar centerpartiets syn I alla frågor kan jag rösta på honom. Jag vet att han kommer att stå upp för utvecklingen av ett starkt Europa om än lite smalare än det Europa jag önskar mig I framtiden. Han kommer att stå upp emot den framväxande främlingsfientligheten i Europa. Han kommer att verka för fred, demokrati och mänskliga rättigheter för kvinnor och barn, mångfald och tillgänglighet, för en grön ekonomi och ökad rörlighet, för utvecklingen av ett digitalt kunskapssamhälle med stärkt integritet och inte minst för djurens välfärd. Fredrick kommer att vara drivande när det gäller och kommer att kunna representera mig som svensk Europeisk medborgare I internationella relationer. Vi delar värderingar och samsyn i många för mig avgörande frågor.

Jag känner mig trygg att rösta på Fredrick Federley i Europaparlamentsvalet även om jag kompromissar med en del av min demokratiska övertygelse. Vem vill inte kryssa en sakkunnig och generös politiker med sunda värderingar och hjärta I det han gör? Med det sagt är jag inte centerpartist utan fortfarande obunden ett politiskt parti. En väljare som varje gång gör en demokratisk valanalys innan jag röstar. I historien har jag röstat olika. I det här valet röstar jag på en vass toppkandidat i valrörelsen som tror på Europa som en i grunden god idé.

Fredrick Federley om någon förtjänar att komma in i Europaparlamentet, med hårt arbete och en begränsad kampanjbudget har han lyckats skapa en hel folkrörelse kring sin kandidatur. Lyckas centerpartiet få två mandat i EU-valet är det tack vare Federley-effekten. Sverige behöver Fredrick Federley i Europa. Europa behöver Fredrick Federley. Jag önskar Fredrick lycka till och håller tummarna! Han platsar i Europaparlamentet och kommer att göra skillnad.

opinionsmätning
Läs mer om centerpartiets EU-valsplattform.

Följ Fredricks kampanj i hans blogg www.Federley.se.

Idag debatterar Fredrick på Mälarhöjdfesten kl. 12. 30 för den som vill lyssna.